Pyyteetön auttaminen ja rakkaus

Pyyteetön auttaminen ja rakkaus

 

Pyyteetön auttaminen ja rakkaus 

Olen havainnut että rakkaus kiteytyy toisten pyyteettömään auttamiseen ja sen tiedostamiseen, että me jokainen ihminen olemme samassa isossa veneessä ja että se kulkee paljon kevyemmin eteenpäin kun me autamme toisiamme pyyteettömästi aina kun voimme. Kokemukseni mukaan on myös yhtä tärkeää oivaltaa sen tärkeys, että autamme vain silloin kun voimme ja haluamme, emmekä silloin kun se lähtee velvollisuudentunteesta tai uhrautumisesta käsin. Vain silloin kun auttaminen lähtee todellisesta auttamisen halusta, on se pyyteetöntä. 

 

Jos autamme vastoin tahtoamme tai energiatasojemme rajoja, eli uhraudumme toisen puolesta emmekä laita omaa hyvinvointia etusijalle, me usein tiedostamattamme asetamme velkaa toisen harteille ja odotamme heiltä samanlaista uhrausta. Näin luomme energeettistä velkaa josta toinen osapuoli ei useimmiten ole edes tietoinen. Tuo velka ja siitä johtuva kilpailu usein tiedostamatta tuhoaa niin perhe-, ystävä- kuin ihmissuhteetkin. Tämän takia meille on luotu koko kilpailuyhteiskunta joka perustuu kilpailuun sekä velkaan.

 

Kun aloittaa muutoksen itsestään ja uskaltaa laittaa oman terveytensä sekä onnellisuutensa etusijalle, huomaa nopeasti että oma onnellisuus todella kasvaa yllättävän nopeasti ja elämä käy kevyemmäksi kulkea. Siinä ei ole mitään itsekästä koska kun ihmisestä tulee onnellinen, hän automaattisesti haluaa levittää tuota onnellisuutta ympärilleen ja auttaa muita ihmisiä. Vasta tällöin auttamisesta tulee pyyteetöntä ja elämää mullistavaa.

 

Olen elämäni aikana yrittänyt paeta pahaa oloa ja etsiä tyydytystä lähes jokaisesta mahdollisesta paikasta, aina huumeista uhkapelaamiseen, irtokarkeista pizzaan, tv:n tuijottamisesta nettipornoon sekä kaikesta muusta mahdollisesta mistä etsiä voi, mutta kokemukseni mukaan mikään ei tuo lähellekään sitä samaa kokonaisvaltaista tyydytystä kuin se että voi, haluaa ja pystyy auttamaan toista ihmistä täysin ilman pienintäkään odotusta, velkaa tai tarvetta miellyttää, vaan yksinkertaisesti siksi koska voi ja haluaa.

 

Jos siis pystyt auttamaan ihmistä ilman että siitä on sinulle merkittävää haittaa niin tee se rakkaudesta ilman mitään vastapalveluksen tarvetta, mutta jos et pysty niin jätä auttamatta koska velkaa luomalla useimmiten syventää vain apua tarvitsevan ahdinkoa. Lopulta jokainen on kuitenkin vastuussa itsestään.

 

Luin lapsena lentokoneen turvaohjeista että hätätilanteen sattuessa laita happinaamari ensiksi itsellesi ja auta sitten vasta läheisiäsi, muistan kuinka valtavasti ihmettelin tuota itsekkyyttä ohjeissa. Vasta myöhemmällä iällä ymmärsin että kukaan ei voi auttaa muita jollei ole itse voimissaan, jonka takia uhrautuminen toisten eteen, joka meille on myyty sankarillisena, on itseasiassa hyvin itsekästä ja itsestään huolehtiminen taas jalointa mitä ympäristölleen voi tehdä.

 

Aloita siis matka onnellisuuteen itsestäsi ja tee itsestäsi elämäsi tärkein henkilö, koska sinä olet ainoa joka kokee juuri sinun todellisuutta. Kun teet tämän, huomaat nopeasti että elämäsi alkaa muuttua uskomattomilla tavoilla ja sinulla on pian energiaa auttaa myös ihmisiä lähelläsi.

 

Suuri muutos alkaa kun aloittaa tietoisesti harjoittelemaan itsensä tervettä rakastamista, ja sen voi jokainen aloittaa joka hetki.

 

Ole muutos ja pysy rakkaudessa <3 

 

 

 

Miellyttämisen problematiikka ja peiliin katsominen

Miellyttämisen problematiikka ja peiliin katsominen

Kokemukseni sekä perspektiivini mukaan, kun ihminen elää sekä toimii miellyttääkseen muita ihmisiä, lähtee se aina pelosta ja itsekyydestä käsin, koska hän tekee niin tullakseen hyväksytyksi ja tunteakseen rakkautta ulkopuolelta. Tuo on uskomattoman raskas polku kulkea koska rakkautta ei voi ikinä tuntea ulkoapäin ennen kuin on oppinut rakastamaan itseään vaikka yrittäisi kuinka kovasti. Opin itse tämän kantapään kautta ja päädyin lopulta itsemurhan porteille koska en tuntenut rakkautta vaikka yritin kuinka kovasti miellyttää lähes jokaista ihmistä jonka kohtasin, ja näin ajauduin vain kauemmaksi rakkaudesta, kauemmaksi itsestäni. 

 

Se vaati muutamia kymmeniä kirjoja psykologiasta, ihmisen mielen toiminnasta ja filosofiasta, sekä aimo annoksen rohkeutta myöntää itselleni että olin todellisuudessa toiminut itsekkyydestä käsin, koska kuten lähes jokainen ihminen, olin minäkin aina halunnut olla, sekä kuvitellut olevani kaikkia auttava, piristävä ja hauskuuttava epäitsekäs aito ihminen, ja olin rakentanut koko identiteettini tähän. Kun lopulta katsoin itseäni peilistä täysin rehellisesti, ymmärsin myös että yritin jatkuvasti erittäin hienovaraisesti manipuloida ihmisiä ympärilläni jotta asiat menisivät juuri kuten minä halusin ja olin olettanut niiden menevän. Tuo manipulointi sekä elämän kontrollointi uuvuttaa lopulta vahvimmankin sielun. Tämä peiliin katsominen oli elämäni käännekohta, koska ennen tuota hetkeä, tämä kaikki oli ollut minulle täysin tiedostamatonta toimintaa, ja semmoista asiaa on täysin mahdoton muuttaa mistä ei ole tietoinen.

 

Muistan elävästi sen päivän sekä hetken peilin edessä, ja sen sanoinkuvailemattoman helpotuksen tunteen mikä tuli kun noin 20 vuotta alavatsassa ollut jännitys yhtäkkiä katosi ja naamalleni ilmestyi valtava hymy sekä onnenkyyneleet. Ymmärsin että olin ollut tiedostamattani itsekäs ja manipuloinut muita naamioiden sen miellyttämiseen, mutta nyt kun olin tullut asiasta tietoiseksi, minulla oli voima muuttaa se ja alkaa toimimaan oikeasti rakkaudesta käsin, eikä vain esittää niin. Sillä hetkellä sisälläni syttyi rakkaus ja elämäni muutui lopullisesti kevyemmäksi kulkea, eikä se vaatinut muiden hyväksyntää, rahaa tai ”oikeaa ruokavaliota”, se vaati lopulta vain peilin, ja rohkeutta olla itselle TÄYSIN rehellinen. Siitä rakkaus alkaa, eikä oikoreittejä tai sivukujia tämänhetkisen ymmärrykseni mukaan ole.

 

Myöhemmin ymmärsin hyvin selkeästi että tämä tavaraan, rahaan ja kilpailuun perustuva yhteiskuntamalli missä elämme, ruokkii juurikin tätä itsekkyyttä sekä sen naamioimista hyvyyteen, ja ymmärsin että me ihmiskuntana toimimme valtavan pinnallisesti, osaksi koska olemme syntyneet aivan valtavan pinnalliseen sekä valheelliseen maailmaan. Tämä auttoi minua ymmärtämään että vaikka jokaisella on täysi vastuu omasta onnellisuudesta ja elämästä, me jokainen olemme tietyllä tavalla ympäristömme summa, joka taas auttoi valtavasti minua antamaan itselleni anteeksi kaiken josta olin itseäni tuominnut ja tekoja joita olin hävennyt. Tämän jälkeen oli helppoa antaa anteeksi kaikille muillekin joita kohtaan katkeruutta ja vihaa olin tuntenut. Luonnollisesti helpotus oli sanoinkuvailematon. 

 

Tee itsestäsi elämäsi tärkein henkilö ja opi aivan ensiksi rakastamaan itseäsi, koska lopulta olet kuitenkin AINOA henkilö joka sinun elämääsi ja tunteitasi kokee. Tässä ei ole mitään itsekästä, päinvastoin, koska kun alat rakastamaan itseäsi ja olemaan täysin rehellinen sen sijaan että haet rakkautta miellyttämällä muita kertomalla ihmisille mitä luulet heidän haluavan kuulla, alat automaattisesti kohtelemaan myös muita rakkaudesta käsin, ja tuo energia leviää kulovalkean tavoin. 

 

Tämä video on hyvin yksinkertainen, mutta mielestäni se havainnollistaa miellyttämisen problematiikan erittäin selkeäsi ja hienolla tavalla. :) <3

https://www.facebook.com/ArvostettuFI/videos/1348921591859782/?hc_ref=NEWSFEED